3. søndag i advent – Tertnes

3. søndag i advent

Vi har kommet til 3. søndag i advent, og i vår omvendte julekalender har Tertnesjentene deltatt på årets Julegryteaksjon sammen med Frelsesarmeen på Torgalmennningen.

Josefine, Emma, Hermine og Henriette var med å dele ut suppe, kaffe og vafler, og slo av en prat med forbipasserende. En fin dag i frivillighetens ånd!💙

Frelsesarmeens julegryte er en tradisjon i Norge som strekker seg tilbake helt til julen 1901. Takket være mange gavmilde mennesker, holdes Julegryta fortsatt varm over 220 steder i Norge i løpet av desember. Og heldigvis holdes også dugnadsånden fortsatt godt i hevd, for til å stå ved julegrytene finner du mange som gjør en innsats.

Over 16 000 timers dugnad blir lagt ned av både ansatte og medlemmer i Frelsesarmeen, samt frivillige, idrettslag, politikere og andre fantastiske ildsjeler som gjør det mulig å vokte grytene over alt, og som hjelper oss å takke personlig for ethvert bidrag.

– Frelsesarmeen i Bergen har seks julegryter fordelt rundt i byen, forteller lederen for Frelsesarmeens nærmiljøkirke i Ladegården, major Paul William Marti.

I julegrytene i Bergen kommer det inn rundt 1 million kroner i penger, og øvrige gaver for rundt 500 000. Dette går til forskjellige sosiale formål, som ved, klær og annen praktisk hjelp. Ferie- og inkluderingstiltak for barn og barnefamilier gjennom hele året, er også viktig. Det å hjelpe fattige familier til å få sommerferie, er et veldig populært tiltak som det er ventelister på. Noe av julegrytepengene går til å kjøpe inn mat til Velferdssenteret i Ladegårdsgaten, som også får mat fra Matsentralen og noe fra Meny og Rema 1000. Velferdssenteret til Frelsesarmeen har over 3000 besøkende i løpet av et år.

Gi håp i en gryte!

Frelsesarmeens julegryte samler inn penger til mat, klær, omsorg og fellesskap lokalt over hele landet, og til bruk gjennom hele året, og vi oppfordrer om å støtte Frelsesarmeens arbeid gjennom en gave til Julegryta.

Slik kan du gi:

  • Når du passerer Julegryta i nærmiljøet ditt.
  • Ved å gi i den digitale Julegryta på frelsesarmeen.no/julegryta
  • Vipps til 2309
  • Benytt kontonummer 3000.15.07350