Nytt skuffende hjemmetap – Tertnes
Hermine Motzfeldt Auberg (foto John Vint)

Nytt skuffende hjemmetap

Etter å ha imponert med en sterk borteseier mot Larvik, gledet Tertnesjentene seg til å vise seg fra sin beste side for hjemmepublikummet da de tok i mot Romerike Ravens i Åsane Arena på onsdag. Dessuten ønsket de å revansjere tomålstapet i Skedsmohallen i høst.

Med seier i dette oppgjøret ville Tertnes i tillegg hatt fortsatt gode muligheter til å nå sluttspillet, og like viktig, tatt et solid steg bort fra Volda på 12. plass. Og jentene våre kom da også greit i gang i kampen.

Uavgjort til pause
Den første omgangen ble jevnspilt. Lagene fulgte hverandre tett, og byttet på å lede, og til pause var stillingen 14-14.

I 2. omgang kom Tertnes best i gang og fikk en tomålsledelse, men det varte ikke lenge. Ravens svarte, og scoret fire ganger på rad og gikk opp i ledelse 18-16. Den ledelsen ga de aldri fra seg og etterhvert som omgangen skred frem, dro Ravens fra.

Tertnes hadde mer enn nok muligheter til å ta igjen forspranget, men angrepsspillet ble for oppjaget uten tilstrekkelig samhandling mellom spillerne. I tillegg ga flere tekniske feil enkle mål til bortelaget. Og når så Tertnes-scoringene endelig kom, svarte Ravens med det samme, slik at avstanden til slutt ble for stor. Kampen endte med 28-22 seier til Romerike Ravens.

Lyspunktet var Åsane-keeper Kadija Mårdalen som kom inn og imponerte med tre strafferedninger, pluss en fjerde som hun presset utenfor. I tillegg hadde hun flere flotte redninger de siste minuttene, men kunne likevel ikke hindre tapet. For denne innsatsen kåret publikumsjuryen Kadija til vår beste spiller, mens Emma ble toppscorer med 7 mål.

Tertnes – Romerike Ravens 22-28 (14-14)

REMA 1000-ligaen. Åsane Arena. 485 tilskuere. Dommere: Erlend A. Røneid og Sondre Snersrud.

Tertnes: Synna Lien, Josefine Gundersen Lien, Kadija Mårdalen – Emma Holtet 7, Eva Erdal Moen 4, Henrikke Hauge Kjølholdt 3, Sanne Løkka Hagen 2, Hermine Motzfeldt Auberg 2, Fanny Skindlo 2, Birgitte Karlsen Hagen 1, Linn Gossé 1, Marthe Hatløy Walde, Avril Mikkelsen Frei, Adine Malén Andreassen, Rikke Midtfjeld, Maria Bergslien Gald.

Toppscorer Romerike Ravens: Anniken Wollick 10

Utvisninger: Tertnes: 4 x 2 min. Romerike Ravens: 4 x 2 min.

Kadija Mårdalen ble kåret til Tertnes' beste spiller (foto Rune Eng)
Kadija Mårdalen ble kåret til Tertnes’ beste spiller (foto Rune Eng)