Åsane Arena – Tertnes

Åsane Arena

Tertnesjentenes hjemmearena, Åsane Arena, er et idrettsanlegg på totalt 32 000 kvadratmeter, skreddersydd for idrettsutøvere i alle aldre, og for flere disipliner innenfor idretten.

Åsane Arena er en gave fra Trond Mohn til idretten. Anlegget består av 6 ulike idrettshaller, samt  fotballstadion, og har en totalflate på 32 000m2. Deler av anlegget åpnet i august 2020, mens totalanlegget var ferdig våren 2021.

I tillegg til å være en storstue for sportslig aktivitet og idrettsglede, er det tilrettelagt også for toppidrett innenfor ulike idrettsgrener. Anlegget fremstår med gode sosiale møtepunkter hvor topp og bredde kan dra nytte av hverandre og hvor idrettsinteresserte kan møtes til sosialt samvær, blant annet i arenaens kafé.

Flerbrukshallen har plass til 2 200 tilskuere og brukes til kampavvikling for håndball- og volleyballag i norgestoppen både på dame- og herresiden. I tillegg gjennomføres det turneringer for barn og unge, samt landskamper.

Fotballstadion har kapasitet til 3 700 tilskuere. På grunn av undervarme vil banen kunne brukes hele året.  Her spilles toppfotball for både kvinner og menn, samt at anlegget brukes til større barne- og ungdomsarrangementer.

Åsane Arena er tilrettelagt for ca. 20 ulike idrettsaktiviteter:

Flerbrukshallen:          Håndball, volleyball, basket, badminton, innebandy

Turnhallen:                   Turn, rytmisk sportsgymnastikk, cheerleading

Ishallene:                      Curling, ishockey, kortbaneløp skøyter, kunstløp

Sandhallen:                  Sandvolleyball, håndball, fotball

Anlegget for øvrig:      Kampsport, klatring, squash, dans, fotball