Håndballsesongen er i gang med tidenes største Avkast – Tertnes
Foto: Magnus Gulliksen

Håndballsesongen er i gang med tidenes største Avkast

28 lag, mer enn 30 spillere, 28 trenere og et stort antall pressefolk var på plass. Håndballsesongen 2023/24 ble kastet i gang med et historisk stort Kickoff, hos TV2 i Oslo.

Det var trangt om plassen, men svært god stemning, da Norsk Topphåndball og Norges Håndballforbund, i samarbeid med TV2, arrangerte Avkast, startskuddet for årets håndballsesong her hjemme. Samtlige klubber i REMA 1000-ligaen, både for kvinner og menn, var på plass med minst en spiller og en trener. Pressen var naturligvis også invitert, og i større grad enn noen gang kjente de sin besøkelsestid. Det er stigende interesse rundt den hjemlige topphåndballen, og flere klubber kan melde om antydning til håndballfeber og godt forhåndssalg av tribunebilletter.

REMA 1000-ligaen for kvinner 2023/24. Bak fra venstre: Anna Vyakhireva (Vipers), Camilla Herrem (Sola), Maja Muri (Romerike Ravens), Julie Hulleberg (Fredrikstad Ballklubb), Linn Jørum Sulland (Oppsal) og Sherin Obaidli (Molde). Foran fra venstre: Silje Alvestad (Follo HK Damer), Maja Furu Sæteren (Larvik), Maria Hjertner (Byåsen), Fanny Skindlo (Tertnes), Anniken Obaidli (Storhamar), Sara Ashuri (Gjerpen), Celine Solstad (Fana) og Mari Myrland (Aker Topphåndball). Foto: Magnus Gulliksen.
REMA 1000-ligaen for menn 2023/24: Bak fra venstre: Felix Lunde (Haslum), Eskil Dahl Reitan (Bergen Håndball), Magnus Søndenå (Elverum), Jens Dolberg Plougstrup (Bækkelaget), Ole Nærland (Nærbø) og Lauritz Mo Rannekleim (ØIF Arendal). Foran fra venstre: Sander Sagosen (Kolstad), Robin Wulvik (Runar), Yossi Appo (Viking TIF), Besard Hakaj (Fjellhammer), Sindre Aho (Drammen), Nicolai Neupart (Halden), Helgi Hoydal (Kristiansand) og Tobias Grøndahl (Elverum). Foto: Magnus Gulliksen

Sagosen, Vyakhireva og to landslagsspillere fra Israel

REMA 1000-ligaen er full av profiler, og skal håndballnorge lykkes med sine ønsker og planer må disse dyrkes, samtidig som flere nye profiler må skapes. På en nasjonal kick-off som Avkast er naturligvis pressen aller mest opptatt av våre aller største håndballprofiler. Det var større trøkk rundt Sander Sagosen og Anna Vyakhireva enn det var rundt Ole Nærland og Silje Alvestad, men lokalt, i Nærbø og i Follo, behøver det ikke være sånn.

En stor profil – Det var mange som ville ha en bit av Anna Vyakhireva fra Vipers. Foto: Magnus Gulliksen

Det jobbes godt i klubbene med dette, men som med alt annet kan nok også den jobben gjøres enda bedre. Lokal presse gidder ikke alltid å grave frem de gode historiene, men de elsker å få de servert. Historiene som skaper profilene. De finnes, men de handler ikke alltid om den som scorer mest eller som spiller med det norske flagget på brystet.

Under dagens Avkast møttes to spillere som begge spiller landskamper for det samme landet, uten at de visste om hverandre. Viking TIF´s nye linjespiller, Yossi Appo, er landslagsspiller for Israel. 29-åringen har flyttet til Bergen med kone og to små barn, og ved siden av studier skal han krige inne på linja til det nyopprykkede bergenslaget. I Gjerpen befinner Sara Ashuri seg. Hun er født og oppvokst i Follo med en far fra Israel, noe som har gitt henne mulighetene til å spille landskamper for Israel. I dag møttes Yossi og Sara for aller første gang. Det ble et hjertelig møte mellom to håndballspillere, og øyeblikket da de oppdaget at de kunne snakke sammen på et språk de aller færreste her i Norge forstår noe av var fornøyelig.

Landslagsspillere – Yossi Appo (Viking TIF) og Sara Ashuri (Gjerpen) er begge landslagsspillere for Israel. I dag møttes de to for første gang. Foto: Magnus Gulliksen
Landslagsspillere – Yossi Appo (Viking TIF) og Sara Ashuri (Gjerpen) er begge landslagsspillere for Israel. I dag møttes de to for første gang. Foto: Magnus Gulliksen

Håndballen er full av fornøyelige øyeblikk, små og store. Ta vare på de, bruk de og del de. Det skaper profilene, engasjementet og interessen vi ønsker.

Håndballsesongen 2023/24 er i gang.