– Nå blir spillernes prestasjoner enda tydeligere – Tertnes

– Nå blir spillernes prestasjoner enda tydeligere

Statistikk er et hett samtaleemne blant håndballinteresserte i hele verden. Utfordringen har vært, og er fortsatt, at statistikken ikke er veldig tilgjengelig for «folk flest». I tillegg er statistikksider ofte omfattende og inneholder mye informasjon.

Den siste tiden har Norsk Topphåndball jobbet med å lage «spillerkort» som viser bestemte statistikker på en «kul» og oversiktlig måte. Og nå kan (endelig) håndballinteresserte få fram viktig statistikk med kun noen få tastetrykk.

Slik finner du spillerkortene:

  1. Gå inn på en klubbs hjemmesider
  2. Klikk deg inn på spillerstallen
  3. Klikk på spilleren du vil se statistikken til
  4. Under spilleren kan du klikke på «Spillerkort» (rød sirkel på bildet under)
    • Da får du spillerens statistikk hittil i sesongen
  5. Man kan også se på spillerkort for hver enkelt kamp ved å klikke på pilen ved siden av turnering (grønn sirkel)
    • Da får man ut spillerens statistikk for en valgt kamp ved å klikke på «Spillerkort» ved siden av kampen
  6. Spillerkortene kan enkelt lastes ned med «last ned»-ikonet

Spillerkortene som handler om sesongstatistikk viser totalt antall scorede mål/antall redninger. I tillegg ser man total uttellingsprosent/redningsprosent og total MEP (med snitt-MEP i parentes). Spillerkortene fra en enkelt kamp viser antall scorede mål/antall redninger i den valgte kampen. I tillegg ser man uttellingsprosent/redningsprosent og MEP fra den valgte kampen.

Her kan du lese om hva MEP egentlig er

Målet med spillerkortene er at spillerne i REMA 1000-ligaen skal bli enda mer synlige. Klubber og supportere kan enkelt hente ut spillerkortene og dele de på sine sosiale medier. Det vil forhåpentligvis få fram flere spillere sine prestasjoner gjennom sesongen, og skape enda mer oppmerksomhet rundt spiller, klubb og liga.

Parallelt jobbes det hardt med å få mer riktig data fra hver eneste kamp. Statistikk føres av mennesker som er i arenaen, og det vil alltid gjøres noen feil i føringen av statistikk. Målet er likevel at man på sikt har så få feil som mulig fra hver eneste kamp, slik at statistikken viser et enda klarere bilde av lag- og spillerprestasjoner.