Storseier mot Follo – Tertnes

Storseier mot Follo

Tertnesjentene dro til Follo og Stil Arena for å kjempe om 2 poeng onsdag kveld, men at det skulle ende med 9-målsseier var det nok ingen som hadde våget å tro på.

Det startet bra, og vi ledet 5-0 etter 5 minutter. Det skulle gå nesten 9 minutter før hjemmelaget fikk sin første scoring, og vi beholdt forspranget på 3-4 mål utover omgangen. Men i de siste 10 minuttene slipper vi Follo for lett til, samtidig som at vi brenner store sjanser. Dermed krympet ledelsen fra 12-9 til uavgjort 12-12. Men selv om Follo kom etter både på 13-13 og 14-14, klarte de ikke å passere oss i målprotokollen, dermed var det vi som kunne gå til pause med en knapp ettmålsledelse.

Når så 2. omgang startet, så det først ut som at lagene skulle følge hverandre tett. Det ble 15-15 og 16-16, men istedet for at Follo fortsatte med spillet de lyktes med før pause, sa vi takk for følget etter få minutter. Vi hadde god flyt i spillet, og det var gode prestasjoner i begge ender av banen, og fra 16-16 gikk vi direkte opp i 20-16 ledelse.

Laget sto sammen og viste stor spilleglede, og fulle av energi lyktes vi med mye av det spillet som vi har jobbet med siden mesterskapspausen startet i november. Vi svarte godt på Follos forsøk på 7 mot 6-spill, og med 10 minutter igjen av kampen ledet vi med 7 mål. Det endte til slutt med 33-24 seier, og Sanne ble vår toppscorer med 9 mål. Hun blir også kåret til banens beste, og i tillegg vil vi trekke frem våre to målvakter som spilte en omgang hver, og som begge hadde flere gode redninger.

Vi er selvsagt svært fornøyde med kampresultatet, samt prestasjonen, spesielt i 2. omgang. Med 9 poeng klatrer vi opp på 11. plass på tabellen, og har dermed like mange poeng som Fana, som vi jo møter i Åsane Arena på lørdag. Et jevnere utgangspunkt har det aldri vært for byrivalene, og det er ingen grunn til å tro at ikke også denne kampen blir en thriller, som mange av de andre tidligere møtene mellom lagene.

KAMPFAKTA

Follo – Tertnes 24- 33 (14-15)

Rema 1000-ligaen kvinner, Stil Arena

Dommere: Jørgen Jørstad og Mads Dahlby Fremstad

Tertnes: Kadija Mårdalen, Synna Lien – Birgitte Karlsen Hagen 1, Marthe Hatløy Walde 1, Emilie Fauske Helland, Henriette Karlsen Risti, Avril Mikkelsen Frei 3, Sanne Løkka Hagen 9, Henriette Espetvedt Eggen 7, Emma Holtet 1, Eva Erdal Moen, Rikke Midtfjeld 5, Fanny Skindlo 3, Maria Bergslien Gald 3

Toppscorer Follo: Silje Alvestad 6