Avslutter kampsesongen på Hamar – Tertnes

Avslutter kampsesongen på Hamar

Når dommeren blåser av kampen mot Storhamar i Boligpartner Arena i dag, er kampsesongen over for Tertnesjentene.

Tapet mot Oppsal lørdag før påske ga oss et vanskelig utgangspunkt til å kapre en sluttspillplass, men innen kampen mot Molde var det fortsatt håp. Men med tap mot laget fra rosenes by, forsvant også den aller siste muligheten til å ende blant de åtte beste, og dermed få delta i sluttspillet.

Dermed må vi innse at det i år, i likhet med i fjor, blir en lang pause uten tellende kamper. Men ser en på resultatene, og ikke minst prestasjonene, etter nyttår, har det vært mye positivt. For det var først og fremst høstsesongen som gjorde utgangspunktet for å nå sluttspillet vanskelig. Etter nyttår har det vært stor spillemessig fremgang, noe som også har bidratt til at vi har fått de poengene vi trengte for å fjerne oss fra bunnstriden. 

Dermed vil kampen mot Storhamar i dag ikke ha noen stor praktisk betydning. Men selv om alle forstår at Storhamar, som inviterer til medaljefest med et stort hjemmepublikum i ryggen, ikke blir en lett motstander, er det bare å slippe skuldrene ned og avslutte med stil. Om det ender med 9. eller 10. plass, avhenger av eget resultat mot Storhamar, og/eller om Byåsen vinner mot Molde i dag.

Kampen ses på TV2 Play kl. 18:00.

Topp og bunn

Medaljene i årets REMA 1000-liga fordeles på nøyaktig samme måte som de fire siste sesongene: Gull til Vipers, sølv til Storhamar og bronse til Sola. Hvilket lag som rykker direkte ned og hvilke lag som må ut i kvalifiseringsspill er også avklart. Aker rykker ned i 1. divisjon, mens Romerike Ravens og Follo skal spille kvalifiseringskamper mot hhv Flint Tønsberg (nr 3 i 1. div) og Volda (nr 2 i 1. div). Haslum vant årets 1. divisjon og er dermed klar for REMA 1000-ligaen neste sesong.

Historisk tilbakeblikk

Å spille kvalifiseringskamper for å unngå nedrykk er alltid nervepirrende, noe vi selv fikk erfare gjennom 3 kamper mot Gjerpen for 2 år siden. Men klubben har vært ute i kvalifiseringskamper en gang tidligere. I dag, for nøyaktig 30 år siden, vant vi avgjørende kvalifiseringskamp mot Hinna. Dette var etter vår andre sesong i eliteserien, og selv om det har svinget for Tertnes gjennom disse snart 32 årene i eliteserien, er vi her fortsatt, og vi gleder oss til en ny sesong for Tertnesjentene i REMA 1000-ligaen. Vi ses💙