God treningsuke i Danmark – Tertnes

God treningsuke i Danmark

For tredje år på rad har Tertnesjentene tilbrakt en uke på treningsleir i Danmark, nærmere bestemt på Idrætscenter Vendsyssel i Vrå. Dette er et stort og kompakt senter bare en halvtimes kjøring fra Hirtshals i retning Aalborg, der vi bor, spiser og trener på samme sted.

Målet med en uke som dette er selvsagt å få trent mye sammen, med to økter hver dag, kombinert med at en får tilbringe hele dager samlet og kan ha fokus på å bygge samhold i laget. Dessuten er det positivt å få spille mot andre lag enn de vi vanligvis møter. Denne gangen ble det tre kamper mot danske eliteserielag (Kvindeligaen). Men selv om det endte med tre knepne tap, fikk vi gode gjennomkjøringer der vi fikk testet ut mye av det vi trente på i løpet av uken. Og da var ikke sluttresultatene det viktigste.

Hør hva Tertnes-trener Tore Johannessen sier om uken i Danmark:

Resultatene fra kampene i Danmark:

  • Tertnes-Skanderborg 25-28
  • Tertnes-Aarhus 36-38
  • EH Aalborg-Tertnes 31-28

Kampen mot Aarhus bød også på gledelig gjensyn med tidligere Tertnes-spiller Katarina Victoria Bjørnskau Berens. Katarina dro til Aarhus sammen med Thea Stankiewicz sommeren 2021, men mens Thea har reist videre til Sävehof i Sverige, starter «Katta» nå på sin fjerde sesong i Jyllands-klubben.

Forøvrig hadde vi med to av Åsanes 1. divisjonsdamer til Danmark, og Aud Malin Gover og Hannah Sønnervik bidro til at vi hadde enda større bredde i laget. Dette er et eksempel på godt samarbeid mellom Tertnes og Åsane, og vi setter stor pris på at vi fikk ha Aud Malin og Hannah med oss. Og forhåpentligvis hadde også de to spillerne et godt utbytte av å kunne trene med Tertnesjentene hele uken.