Favorittene ledet oppskriftsmessig, så overtok Tertnesjentene – Tertnes

Favorittene ledet oppskriftsmessig, så overtok Tertnesjentene

Det var et redusert Tertnes-lag som møtte Larvik i det første av to oppgjør denne uken. Likevel skulle det vise seg å holde mot hjemmefavoritten onsdag kveld.

Det var Larvik som oppskriftsmessig tok grep i kampen fra start, og ledet raskt 3-0. Tertnes kom etter, men utover i omgangen ble det for mange bom, enten i stolpene eller ved redninger av tidligere Tertnes-målvakt, Eli Smørgrav Skogstrand, som var spesielt god i 1. omgang. Dermed fikk hjemmelaget en liten luke på 3-4 mål gjennom siste del av omgangen. Likevel visste vi at vi var på skuddhold, det handlet bare om å sette sjansene i mål.

Og det var det som endelig skjedde i 2. omgang. For selv om Larvik økte ledelsen til 16-11 like etter pause, kom Tertnesjentene etter og startet opphentingen. Blant annet utnyttet Tertnes hjemmelagets 7 mot 6-spill, og satte et par raske scoringer i tomt mål. Dette bidro til at det for alvor ble kontakt, og ved vel halvspilt 2. omgang, satte Eggen inn den etterlengtede utligningen til 20-20. Bare minuttet etterpå var blåtrøyene i ledelsen for første gang i kampen, og selv ikke det som IKKE kan omtales som supre TV-forhold på MyGame-sendingen, kunne hindre en i å se kampgløden vokse hos Tertnesjentene.

De neste minuttene byttet lagene på å score. Og mens Henriette hadde slitt med uttellingen i 1. omgang, løsnet det for alvor i 2. omgang. I tillegg sto Helle veldig bra i mål, og hadde en rekke avgjørende redninger. Men det hele ble først avgjort i løpet av de siste fem minuttene. En lyktes med 7 mot 6-spill, og Eggen scoret igjen og sørget for en tomålsledelse. Deretter ble det mål på 7-meterskast av Emma, før Birgitte hamret inn 24-28 to minutter før slutt, og seieren var sikret. At Larvik fikk en siste scoring, hadde ingen betydning, og det var Eggen som scoret kampens aller siste mål, sånn at det til slutt endte med borteseier 25-29.

Eggen blir nok en gang toppscorer, og blir også kåret til banens beste.

Nå vil spenningen dreie seg om hvilket lag Tertnes møter i semifinalen. At det blir hjemmekamp, er avklart, da de tre andre vinnerlagene alle hadde hjemmekamp i kvartfinalen. Men på torsdag kl. 14:00 avgjøres det om motstander i Åsane Arena 6. november blir Storhamar, Oppsal eller Byåsen.

Og på søndag venter Larvik nok en gang på Tertnesjentenne i et nytt oppgjør. Denne gang i REMA 1000-ligaen i Jotron Arena.