Bråstopp for Tertnesjentene – Tertnes

Bråstopp for Tertnesjentene

Etter to strake seire i sesongstarten, var det godt håp om at Tertnesjentene skulle kunne kjempe om poengene i søndagens kamp mot Sola. Men seiersrekken ble brutt, og det endte med 10-målstap mot laget fra Rogaland.

Det begynte bra for hjemmelaget, med stor fart i angrepsspillet og solid i forsvar. Men bomskuddene ble etterhvert for mange, og det samme gjaldt tekniske, og personlige, feil i avgjørende perioder.

Da lagene gikk til pause var stillingen 8-12. Da hadde Tertnes akkurat rukket å redusere Solas 5-målsledelse med scoring av Henriette Eggen få sekunder før pausesignalet lød. Og da lagene kom tilbake på banen i 2. omgang, var det samme Eggen som scoret det første målet. Deretter fortsatte Tertnes å knappe inn på ledelsen, og etter ca. 9 minutter ut i omgangen, utlignet Avril til 13-13.

Men så stoppet det helt opp for Tertnes. Vel halvspilt i omgangen var Sola foran med 14-21, og etter nye 10 minutter, var avstanden blitt til 10 mål. Denne avstanden sto seg helt til slutt, og det endte med 20-30 til Sola. Litt flatterende for bortelaget, da vi, riktignok ikke helt objektive, ikke opplevde at Tertnes var 10 mål dårligere enn Sola. Tertnes var gode i forsvar i store deler av kampen, men det glipper i avgjørende perioder. Dessuten ble det altfor mange bomskudd, og gjestenes brasilianske målvakt spilte en svært god kamp, med hele 17 redninger på den offisielle statistikken. Dermed må en akseptere at dette ikke var godt nok i dag, og det er bare å gratulere Sola med seieren. Avril ble toppscorer i kampen med 8 mål, og hun ble også kåret til vår beste spiller.

I neste hjemmekamp, om ca halvannen uke, møter vi samme lag, da Sola er motstander også i åttedelsfinalen i NM. Vi krysser fingrene for et bedre resultat for Tertnesjentene da, og ønsker velkommen tilbake til Åsane Arena onsdag 2. oktober kl. 20:00. (Det sene tidspunktet skyldes at Åsane-Bergsøy i herrer 1. divisjon spilles kl. 18:00.)