Endelig seier over Sola – Tertnes

Endelig seier over Sola

11. mars 2020. En dato mange husker siden dette var dagen før corona-Norge stengte ned. Men det var også datoen for sist gang Tertnes slo Sola.

I sesongene etterpå, og i møtene mellom de to lagene siden den gang, har det vært Sola som har vært det sterkeste laget, og bortsett fra et uavgjortresultat i 2022, har Sola sikret seg seieren i de resterende oppgjørene.

Da vi skulle møte Sola i åttedelsfinalen i NM tidligere denne uken, var det kun 17 dager siden sist Sola hadde vært på besøk i Åsane Arena, dvs. i seriekampen 15. september. Den endte med borteseier 20-30, likevel opplevde vi kampen mye jevnere enn hva resultatet skulle tilsi. Mange bomskudd på en god Sola-målvakt, samt en spillemessig svak periode i hver av omgangene, gjorde sitt til at avstanden ble såpass stor. Likevel så vi at vi kunne kjempe jevnt med tabellener Sola, og det var optimisme i laget da vi forberedte oss til NM-oppgjøret 2. oktober.

Denne kampen startet ikke så ulikt den forrige. Vi gikk ut med høyt tempo i angrepsspillet, men den største forskjellen fra sist, var at denne gangen gikk skuddene i mål. Forsvaret vårt var tett og kontant, og bakerst fikk Helle en veldig fin start i mål, med gode redninger på Solas tre første skudd. Frem til 10 minutter spilt var vi i føringen, både spillemessig og i målprotokollen, men deretter fulgte noen minutter der Sola kom lettere til. Fra vår ledelse 6-3, overtok Sola og gikk opp i ledelse 6-7. Den siste scoringen kom ved Camilla Herrem som enkelt kunne kaste ballen i åpent mål etter at vi tok ut keeper ifm. at Martine ble utvist like før.

Men denne gangen nektet vi å la Sola beholde styringen av kampen. Vi utlignet raskt til 7-7, og etter det var Sola aldri i ledelsen. De neste 6 minuttene scoret vi seks ganger uten at Sola kvitterte, og etterhvert kunne vi gå til pause med ledelse 15-11.

Ofte har vi opplevd at vi sliter med å få til to gode omganger, noe som bidratt til tap i kamper vi tidvis har vist mye godt spill. Men mot Sola denne gangen lyktes vi endelig gjennom hele kampen. Mye godt spill med mange målsjanser, god uttelling, godt forsvarsspill og ikke minst en veldig god Helle bakerst gjorde samlet sitt til at vi beholdt ledelsen også gjennom 2. omgang. Det endte til slutt 31-26, en solid seier vi er meget fornøyde med, og vi er stolte av å ta skalpen til laget som er ubeseiret i REMA 1000-ligaen, og som frem til nå hadde vært ubeseiret så langt i høst.

Igjen var Henriette vår toppscorer (7 mål), mens Helle ble utpekt til banens beste. Vi har også lyst å fremheve Vilde som nok en gang visste å utnytte Camilla Herrems forsvarsspill, og som endte med fem avslutninger på fem forsøk, godt hjulpet av gode assists fra Marie.

Takk til et nydelig publikum som til tross for at de ikke var så mange en sen onsdagskveld, ga oss solid oppbacking. Dette bidro til motivasjon og inspirasjon til å kjempe om seieren, den første mot Sola på 4 og 1/2 år, og vi ønsker dere velkommen tilbake når vi møter Follo i en ny REMA 1000-ligakamp søndag 13. oktober💙

KAMPFAKTA

Tertnes-Sola 31-26 (15-11)

NM åttedelsfinale, Åsane Arena. Dommere: Vegard Klokk Kalløkkebakken og Pål Alexander Valbjør

Tertnes: Helle Kjellberg-Line, Kadija Mårdalen – Birgitte Karlsen Hagen 1, Marthe Hatløy Walde 1, Henriette Karlsen Risti, Avril Mikkelsen Frei 4, Linn Gossé, Henriette Espetvedt Eggen 7, Emma Holtet 6 (1), Martine Hellesø Knutsen 2, Vilde Janbu Fresvik 5, Fanny Skindlo 1, Maria Bergslien Gald 1, Marie Rokkones Hansen 3

Toppscorer Sola:  Malin Holta, Kristiane Knutsen og Camilla Herrem – alle 5

Utvisninger: Tertnes 4 x 2 min, Sola 1 x 2 min.